Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Новини / Загальні новини

    Ant Group проведе найбільше IPO за всю історію

    2020-10-28

    Китайський гігант в сфері фінансових технологій раніше заявляв, що розділить лістинг порівну між Шанхаєм і Гонконгом та випустить 1,67 млрд нових акцій в кожному місці.

    Акції Ant Group, що базуються на Шанхайській біржі, будуть коштувати ¥68,8 кожна. Випуск 1,67 млрд акцій дозволить залучити ¥114,94 млрд, або ¥17,23 млрд згідно з обмінним курсом, зазначеним в офіційних документах. Акції, що базуються на Гонконгській біржі, були оцінені в HK$80 кожна, що дозволило залучити HK$133,65 млрд, або $17,24 млрд.

    Лістинг залучить в цілому трохи менше $34,5 млрд, причому ця цифра може збільшитися, якщо в залежності від попиту буде реалізований так званий опціон додаткового розміщення. Таким чином, IPO Ant Group стане найбільшим за весь час, випередивши попереднього рекордсмена Saudi Aramco, яка привернула трохи більше $29 млрд.

    Підсумкова капіталізація Ant складе $313,37 млрд, що більше, ніж у деяких найбільших банків США, включаючи Goldman Sachs і Wells Fargo.

    Китайська компанія раніше повідомляла, що стратегічні інвестори погодилися підписатися на 80% акцій компанії, випущених в Шанхаї. Alibaba через свою дочірню компанію Zhejiang Tmall Technology погодилася купити 730 млн А-акцій, які представляють собою акції китайських компаній з номіналом в юанях, що базуються на біржах материкового Китаю. Це дозволить Alibaba зберегти приблизно 33% акцій Ant Group.

    Ціни на IPO Ant стали відомі після того, як регулятори материкового Китаю і Гонконгу дали зелене світло лістингу на минулому тижні.

    Фото: facebook.com

     

    “Financial One”

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *