Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Новини / Загальні новини

    Підписання нової п’ятирічної Програми співробітництва в космічній галузі між Україною та Китаєм

    2020-10-23

    22 жовтня 2020 року в режимі відео конференції відбулось Шосте засідання Українсько-Китайської Підкомісії з питань співробітництва в галузі космосу Комісії з питань співробітництва між Урядом України та Урядом КНР. Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

    Голова Державного космічного агентства Володимир Усов наголосив на важливості для України співпраці з Китаєм у сфері дослідження і використання космічного простору в мирних цілях. Він відмітив, що українсько-китайське співробітництво розглядається як пріоритетний напрям міжнародних зв’язків, а реалізації спільної Програми співробітництва приділяється велика увага з боку Уряду України.

    В результатом засідання, було підписано Програму Українсько-Китайського співробітництва в галузі космосу на 2021-2025 роки, яка складається з 69 спільних проєктів на загальну суму контрактів більш ніж 70 млн доларів. Крім того, сторони підписали Договір про створення спільної лабораторії космічної науки.

    Україна та Китай також домовилися зміцнювати обмін інформацією про космічну діяльність двох країн і своєчасно інформувати одна одну про стан виконання тем програми співпраці, вирішувати проблеми, що виникають в процесі реалізації програми з метою забезпечення її виконання.

    Підписання нової п'ятирічної Програми співробітництва в космічній галузі між Україною та Китаєм

     

    Підписання нової п'ятирічної Програми співробітництва в космічній галузі між Україною та Китаєм

     

    Фото: Державного космічного агентства України

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *