Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Діяльність / Діяльність АУКС

    Зустріч голови ГС Аграрного Союзу України з керівництвом Китайської Торгової Асоціації

    2020-10-23

    Голова Громадської спілки «Аграрний союз України» Генадій Новіков провів зустріч 21-го жовтня з Президентом Китайської Торгової Асоціації паном Вей Сіном та віце-президентом компанії «ССЕС» паном Цзян Хань, який очолював китайську делегацію, що прибула до України. Про це повідомляє Китайська Торгова Асоціація.

    Одним із питань, яке особливо цікавило китайських партнерів, є експорт з України нішевих культур. Члени спілки мають широкі можливості для вирощування таких культур. “Щоб почати виробництво цих культур в тій кількості, яка б дала можливість знизити ціни, ми маємо чітко розуміти, хто і в яких обсягах її купуватиме. Тож ми маємо сформувати пул замовників з Китайської сторони, щоб забезпечити достатню рентабельність виробництва”, — наголосив очільник ГС «АСУ». Він також звернув окрему увагу на те, що українських аграріїв цікавить співробітництво без використання посередників, а також є зацікавленість у створенні переробних потужностей в Україні. Такий підхід дасть можливість забезпечити повний контроль якості, вигідні умови для всіх учасників проєктів, як з точки зору логістики, так і з точки зору економічної складової.

    “Підписані контракти на виробництво мають чітко регламентувати якість продукції, яка необхідна китайському ринку. Виходячи з цих умов, буде розроблена технологічна карта. При цьому ми готові забезпечити участь китайських спеціалістів на стадії розробки техкарти. У подальшому вони так само зможуть здійснювати наскрізний контроль якості продукції на всіх етапах її виробництва”, — підкреслив Новіков.

    Представники Китайської Торгової Асоціації у свою чергу підкреслили, що вони поділяють підходи Української сторони і зацікавлені у взаємовигідному співробітництві саме з малим та середнім бізнесом, який представлений в Аграрному Союзі. Таке співробітництва збільшує можливості, особливо у довгостроковому співробітництві, зазначив Цзян Хань.

    Зустріч голови ГС Аграрного Союзу України з керівництвом Китайської Торгової Асоціації

    Фото: КТА

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *