Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Діяльність / Діяльність АУКС

    Передача книжок для українознавчих центрів Китаю

    2020-10-03

    В 71-річницю проголошення КНР, 1-го жовтня, Українська асоціація китаєзнавців спільно з видавничим домом «Гельветика» провели урочисту церемонію передачі книжок для українознавчих центрів Китаю. Захід відбувся в Інституті сходознавства НАН України ім. А. Ю. Кримського за участі українських китаєзнавців, науковців та перекладачів китайської мови. Про це повідомляє Українська асоціація китаєзнавців.

    Більше ніж 30 видань будуть передані до Центру вивчення України при Пекінському університеті іноземних мов, Центру дослідження України при Уханьському університеті та Даляньському університету іноземних мов. Варто зазначити, що дослідження України було започатковано ще в 1964 році в Уханьському університеті. В переліку книжок видання на різну тематику – правова, економічна та історична літератури, наукові праці та роботи з українського мистецтвознавства, словники тощо.

    Українська асоціація китаєзнавців спільно з видавничим домом «Гельветика» вирішили зробити свій внесок у формування бібліотек україністики в Китаї. За словами президента асоціації Віктора Кіктенко – це лише перший такий захід, і надалі робота продовжена в цьому напрямку.

    Засновник видавничого дому «Гельветика» Олег Головко розповів про плани видавництва. Зокрема повідомив про бажання збільшити видання книжок присвячених китайській тематиці, а також про бажання популяризувати й розповсюджувати українські книжки на світовому ринку, зокрема у Китаї. Видавництво вже має контракти на видання книжок присвячених Китаю, зокрема буде здійснюватися переклад українською мовою, книги про «Морський шовковий шлях» виданої у Китаї. Олег Головко також продемонстрував першу книгу видавництва присвячену китайській культурі та мові для українських дітей.

    Учасників церемонії в Києві, через відеозв’язок привітали керівники центрів україністики в Китаї. Вони розповіли про свою роботу над вивченням української мови та популяризацію знань про Україну в Китаї.

    Передача книжок для українознавчих центрів Китаю

    Фото: sinologist

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *