Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Новини / Загальні новини

    Посольство України взяло участь у симпозіумі в Китаї

    2020-10-02

    З нагоди 5-ї річниці створення Китайського центру з питань міжнародних надбань у сфері розвитку (CIKD) 26 вересня, у місті Пекін відбувся симпозіум на тему «Китай та решта світу у глобальному контексті, що змінюється». Про це повідомляє прес-служба Посольства України в КНР.

    Від Посольства України у симпозіумі взяв участь перший секретар Олег Малий.

    Ініціативу про створення CIKD було виголошено Головою КНР Сі Цзіньпінем, ще у 2015 році під час Саміту ООН з питань сталого розвитку. Основним завданням цієї організації є вивчення міжнародного досвіду імплементації цілей сталого розвитку ООН, та формулювання пропозицій для відповідного корегування державної політики у відповідній сфері.

    Учасниками заходу стали представники урядових структур, провідних корпорацій КНР, міжнародних організацій і дипломатичного корпусу.

    Під час заходу китайські офіційні представники надали статистичні дані щодо актуального соціально-економічного життя в країні, повідомили про особливість реалізації нової архітектури економічного розвитку т.зв. «dual-cycle economy» в постепідемічний період, а також про особливості розвитку інвестиційного співробітництва в останні роки.

    У цілому захід став важливою представницькою платформою для обміну інформацією про сприйняття в бізнес середовищі Китаю нових викликів сучасного світу (протекціонізм, націоналізм, політично вмотивовані обмеження для торгівлі та співробітництва). З урахуванням статусу CIKD як науково-дослідницької установи, можливо очікувати, що висновки, зроблені під час симпозіуму, ляжуть в основу пропозицій уряду щодо вироблення нових зовнішньоекономічних та зовнішньополітичних підходів КНР.

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *