Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Оглядач / Інтерв'ю та коментарі

    Віталій Кропачов розповів про партнерство з китайцями

    2019-01-08

    Власник компанії “Укрдонінвест” і один з основних претендентів на покупку державного “Центренерго” Віталій Кропачов налагодив співпрацю з китайською корпорацією з виробництва гірничо-шахтного та будівельного обладнання Sany Group.

    В інтерв’ю Економічній правді бізнесмен розповів, що сторони створили спільне підприємство “Сані Україна”, яке займається поставками гірничо-шахтного устаткування з китайських заводів на українські підприємства. Частки акціонерів розподіляються порівну – 50 на 50.

    “Плани у нас досить великі. Ми вже завезли першу прохідну техніку на” Красноліманку “, на початку січня 2019 року в порт Одеси прибуде перший комплекс з видобутку – комбайн-конвеєр”, – розповів Кропачов.

    2018 року керівництво Sany Group на чолі з президентом Ляном Веньгень підписало меморандум про співпрацю з українським Міністерством енергетики. Компанія має намір вийти на обсяги поставок в 60 млн дол. Близько 30 млн дол, за даними Кропачова, припадатиме на держшахти, 20 млн – на шахту, яка належить бізнесменові “Краснолиманська” і 10 млн – на енергетичний холдинг Ріната Ахметова ДТЕК.

    Надалі компанія також почне поставки дорожньої техніки в Україну. А в перспективі можливий запуск ремонтно-будівельного підприємства.

    За словами Кропачова, китайці готові інвестувати в будівництво вітропарку в Україні. Компанія також планувала частково профінансувати покупку “Центренерго”, проте приватизаційний конкурс був скасований.

    Бізнесмена із Тореза Віталія Кропачова називають “куратором українського вуглепрому” і пов’язують з народним депутатом і бізнес партнером президента Петра Порошенка Ігорем Кононенко.

    Довідково: Китайська компанія Sany Group спеціалізується на виробництві обладнання для гірничо-видобувної промисловості, будівництва і вітрогенерації. В її управлінні знаходиться 25 виробничих баз і більше 100 представництв. У Китаї Sany відкрила 6 індустріальних парків в Пекіні, Шанхаї, Чанша, Шеньяні, Куньшань і Урумчі. Компанія експортує свою продукцію в 100 країн. В Україні компанія працює вже більше 10 років. Китайці довгий час співпрацювали з холдингом ДТЕК, але судячи зі слів Кропачова, зараз ця співпраця призупинена.

     

    “newsmir”

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *