Асоціація
Українсько-Китайського
співробітництва
  • Діяльність / Діяльність АУКС

    У Пекіні за участі українських компаній відбувся Ярмарок китайських інвестицій за кордоном – COIFAIR 2017

    2017-11-28

    Необхідність залучення додаткових інвестицій та розширення ринків збуту  підштовхують вітчизняних виробників та підприємців до пошуку інноваційних інструментів розвитку та нових форм просування своїх товарів та економічних ініціатив. Черговий вже 9й щорічний Ярмарок китайських інвестицій за кордоном, який відбувся 21-22 листопада 2017р. в Пекінському Виставковому центрі, – це насамперед нові можливості для розвитку вітчизняного бізнесу і просування українських інвестиційних проектів за кордоном.

    «За умов  посилення процесів глобалізації інтеграція українського бізнесу у світову економіку набуває особливого значення. Цьогорічний ярмарок китайських інвестицій не тільки відкриває перед нашими підприємцями нові інвестиційні можливості, а й може стати потужним локомотивом для подальшого розвитку української економічної ініціативи», – наголосив Президент Асоціації Українсько-Китайського Співробітництва Віталій Олійник.

    фото 1

    Ярмарок, який є головною подією в сфері інвестицій Китаю за кордон цьогорічно об’єднав представників понад 1000 великих державних і приватних підприємств з-понад 100 країн світу. У рамках COIFAIR 2017 організовано виставки, інвестиційні форуми, презентації проектів, ділові переговори та зустрічі на високому рівні. Головними партнерами заходу є Світовий банк, Світова організація торгівлі та Програма розвитку ООН.

    фото 2

    До складу української делегації увійшли представники понад 40 компаній та установ із 7 областей країни. На національному українському колективному стенді інвестиційних проектів обласних, районних, селищних рад, українських підприємств та приватних осіб свої інвестиційні проекти презентували Вінницька та Дніпропетровська області, ПАТ «Запоріжсталь», ТОВ «Крук» та інші. Організатори ярмарку переконані, що участь українських компаній у заході найближчим часом може завершитись підписанням угод про взаємовигідну співпрацю, оскільки потенційні інвестори вже зацікавилися вітчизняними проектами та позитивно оцінили їх під час презентації на українсько-китайському інвестиційному форумі.  І якщо торік кількість інвестиційних проектів на ярмарку склала майже 2500, а вартість підписаних  угод –  $ 4 млрд, то цьогорічні перспективи для українських компаній знайти партнера на форумі виглядають ще оптимістичнішими.

    фото 3

    Уперше на ярмарку відбувся українсько-китайський інвестиційний форум, участь в якому брали понад 120 китайських компаній та організацій. Свої проекти, окрім учасників експозиції, демонстрували Харківська міська рада, Вінницький бізнес-клуб, компанії «ЕДС-Інжинірінг» (Дніпро), ТОВ «СОЛАР Стратегія» (Чернівці), «СІНО Юкрейн Продаєш Порт» та інші.

    фото 4

    «Українсько-китайський інвестиційний форум відкриває унікальні можливості для вітчизняних підприємців, адже ярмарок є головною подією в інвестиційному житті Китаю. Наша бізнес-спільнота має змогу зустрітися з представниками багатьох китайських і зарубіжних підприємств, вислухати думки експертів у сфері залучення інвестицій, провести переговори щодо фінансування проектів, досягти реального інвестиційного співробітництва», – зазначив у своєму виступі віце-президент ТПП України Валерій Король.

    фото 5

    Приємно відзначити, що цього року українська делегація отримала відзнаку Організаторів як найкраща іноземна ділова делегація 9 щорічного Ярмарку китайських інвестицій за кордоном

    Ярмарок  COIFAIR 2017 організовано Китайською асоціацією з розвитку підприємств за кордоном (Chinese Overseas Development Association (CODA) і Китайським Банком розвитку. Співорганізаторами українського стенду є Торгово-Промислова Палата, Центр Міжнародної Ділової Співпраці та Асоціація Українсько-Китайського Співробітництва України.

    Напишіть відгук

    Your email address will not be published. Required fields are marked *